Бајатовић: Немамо проблем са идентитетом, хвала нашим активистима и грађанима на већем поверењу

Јединствена Србија на локалним изборима у Ковину освојила 12.35 % гласова и по јачини постала трећа политичка партија у тој општини
24. април 2017.
ОСНОВАН ОПШТИНСКИ ОДБОР У ВРБАСУ
25. јун 2017.

Бајатовић: Немамо проблем са идентитетом, хвала нашим активистима и грађанима на већем поверењу

На данашњој конференцији за новинаре у Покрајинском одбору СПС у Војводини којој су присуствовали представници Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије, коментарисани су резултати ових странака на локалним изборима 23. априла ове године у Зајечару, Косјерићу, Врбасу, Оџацима и Ковину. „Социјалистичка партија Србије изузетно је задовољна постигнутим резултатима. У Војводини свуда смо добили значајно више гласова него прошли пут, односно на парламентарним изборима. Ми смо потврдили да је СПС друга партија по утицају у Србији. У Врбасу СПС је добио око 22% подршке бирача и осам одборника, у Зајечару где су СПС и ЈС наступили јединствено, 9,45% и пет одборника, у Ковину је процењено да је боље да СПС и ЈС иду одвојено, тако да СПС има1891 глас или 14,50%, а ЈС је са 1657 гласова подршке допринео да тај проценат буде око 26%. У Оџацима СПС је добио поверење 18,66% грађана и пет одборничких мандата. У Косјерићу СПС је био на заједничкој листи са СНС-ом и то не могу да коментаришем. Ту је укупан резултат 32%. Желимо да захвалимо свим нашим симпатизерима и активистима, грађанима у овим општинама, који су допринели овом резултату“, рекао је у име СПС-а и ЈС-а Душан Бајатовић.

Он је такође прокоментарисао и подршку СПС-а на недавним председничким изборима, истакавши да је то био државни задатак, да смо имали заједничког кандидата и да је СПС дао значајан допринос победи Александра Вучића.

Konferencija za novinare

На локалним изборима СПС и СНС су били ривали и то је показало да рејтинг СПС-а и наших коалиционих партнера из ЈС-а није пао. Напротив, наш углед међу грађанима је порастао. Јасно је да немамо проблем са идентитетом, што доказује појачан утицај у бирачком телу. Људи су разумели да се држава не може водити само на дневно-политичким препуцавањима са опозицијом чији је једини интерес да дође на власт. Друге врсте одговорности је не интересују.

„Очекујемо да се настави сарадња са Српском напредном странком на свим нивоима власти, и у овим општинама и у другим локалним самоуправама, на нивоу Покрајине и Републике и да се направи помак у смислу учешћа СПС-а и ЈС-а у власти. Док траје ова Влада, ми имамо стратешки интерес као партије, а мислим да је то добро и за Србију, да сарађујемо у пуном капацитету са Српском напредном странком и о томе ћемо озбиљно разговарати. Ако се занемаре локалне сујете и ривалства, о свему можемо да се договоримо“, рекао је Душан Бајатовић. Он је одговорао на питања новинара о политичким и о економским темама, и истакао да је подршка већине грађана у Србији знак подршке економским мерама које Влада предузима и планира. Честитајући Први мај свим грађанима, Душан Бајатовић је на крају рекао да је ова конференција за новинаре вероватно последњи јавни партијски задатак, због посла који обавља.

Преузето са сајта ПО СПС У ВОЈВОДИНИ