ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЖЕНА

Miting u Zrenjaninu
МИТИНГ КОАЛИЦИЈЕ СПС-ПУП-ЈС У ЗРЕЊАНИНУ
4. март 2014.
Aliquam ultricies pretium
28. април 2014.

ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЖЕНА

И ове године, Актив жена Градског одбора Јединствене Србије Нови Сад обележио је Међународни дан жена. У просторијама странке одржана је презентација „Историја 8. марта“ коју је водила дипл. фармацеут-специјалиста Марија Ракић. Након презентације уследио је коктел за све присутне даме.

– Каже се да је жена настала од мушког ребра. Не од пете, да би била згажена, нити од главе, да би била супериорна, већ са стране да би била једнака, испод руке да би била заштићена и покрај срца да би била вољена. – истакла је Марија Ракић у оквиру презентације.

На радост својих суграђанки, чланице Актива жена ГО Јединствене Србије Нови Сад, предвођене председницом Љиљаном Ћириловић, припремиле су симболичне поклончиће које су поделиле у суботу поподне у Дунавској улици.

8. mart

Почетак обележавања осмог марта као Дана жена повезан је са читавим низом акција и протеста које су организовале раднице текстилних и других индустрија, борећи се за побољшање радних услова, повећање плата, право гласа, краће радно време и уопште бољи положај. Осми март је прихваћен као Међународни дан жена 1917. године. Осим букета цвећа и поклона овог дана, жени треба дати признање за храброст, борбу, допринос човечанству и сагледати је у свим њеним лепотама и величини.