Обележен 8. март, Међународни дан жена

Против насиља: Зауставимо вршњачко насиље
12. децембар 2014.
Буди херој, буди чист!
30. мај 2015.

Обележен 8. март, Међународни дан жена

Актив жена Јединствене Србије Нови Сад, као и сваке године, обележио је 8. март, Међународни дан жена. Ове године то је учињено испред канцеларија  Градског одбора, где су чланице Актива жена разговарале са суграђанкама и том приликом им поделиле пригодне поклоне  као знак пажње и женске солидарности.

8-mart-1

− Познато је да се Јединствена Србија залаже за очување традиционалних вредности, где је породица стуб здравог друштва. Овом приликом смо желеле да скренемо пажњу на то да је неопходно на прави начин промовисати улогу мајке у породици и самим тим њихов драгоцен допринос развоју друштва. Побољшање положаја и живота мајки има директан утицај на бољи живот деце, која су наша будућност – рекла је Наташа  Златковић, председница Актива жена Јединствене Србије Нови Сад.

8-mart-2

Готово целовековна борба нас обавезује да наставимо даље са радом, јер и данас, 100 година после марша 15.000 жена у Њујорку које су тражиле краће радно време, већу плату, право гласа и забрану дечијег рада, положај жена у нашем друштву није задовољавајући. Потребно је да настојимо заједничким снагама да радимо на побољшању права свих жена, јер ни једно друштво не може бити стабилно, ни економски богато ако жене и мушкарци нису равноправни.

8-mart-3