Одржана прва седница Скупштине АП Војводине у новом скупштинском сазиву

Одржан састанак ПО ЈС АПВ са одборима из Јужнобанатског округа
27. мај 2020.
Јединствена Србија у Ковину има традицију и чланство које чврсто верује у политику Драгана Марковића Палме
18. новембар 2020.

Одржана прва седница Скупштине АП Војводине у новом скупштинском сазиву

У петак, 31.07.2020. године, одржана је прва седница Аутономне покрајине Војводине у новом скупштинском сазиву.

На првој седници потврђени су мандати свих 120 посланика изабраних у Скупштину Аутономне покрајине Војводине, на изборима одржаним  21. јуна и 01. јула 2020. године и образоване су посланичке групе.

Након усвајања предложеног дневног реда прве седнице, изабрани су председник Скупштине Аутономне покрајине Војводине и потпредседници, именован је генерални секретар Скупштине Аутономне покрајине Војводине и изабрани су председник и чланови Одбора за административна и мандатна питања Скупштине АП Војводине.

 

Коалиција СПС-ЈС је на изборима одржаним 21.06. и 01.07.2020. године освојила 13 посланичких мандата, од којих је Јединствена Србија добила 3 мандата за посланике у Скупштини Аутономне покрајине Војводине.

Странку Јединствена Србија у наредном периоду ће испред Скупштине АПВ представљати Мирослав Бошковић, заменик председника Покрајинског одбора Јединствене Србије, Наташа Златковић, потпредседница Покрајинског одбора Јединствене Србије и председница Актива жена Покрајинског одбора Јединствене Србије и Мирослав Чеман, члан Покрајинског одбора Јединствене Србије и председник Општинског одбора ЈС Бачки Петровац.