ОДРЖАНА 4. РЕДОВНА ИЗБОРНА СКУПШТИНА ЈЕДИНСТВЕНЕ СРБИЈЕ

Наташа Златковић: БИТКА ЗА БЕБЕ МОРА СЕ ДОБИТИ
22. март 2018.
ОДРЖАНА РЕДОВНА СЕДНИЦА ПОКРАЈИНСКОГ ОДБОРА ЈЕДИНСТВЕНЕ СРБИЈЕ
18. новембар 2018.

ОДРЖАНА 4. РЕДОВНА ИЗБОРНА СКУПШТИНА ЈЕДИНСТВЕНЕ СРБИЈЕ

Дана 6. октобра 2018. године, у Београду, у Великој дворани Сава центра, одржана је 4. редовна Изборна скупштина Јединствене Србије уз присуство 3750 делегата, из 140 градских и општинских одбора читаве Србије, од тога 723 делегата из Покрајинског одбора странке.

IS_1

 

Изборној скупштини странке присуствовале су многобројне високе званице из политичког и дипломатског живота, пре свих председнике Републике Србије Александре Вучиће и први потпредседник Владе и министр спољних послова Србије Ивица Дачић. Скупштини су присуствовали и амбасадори Кине, Палестине, Кубе, Кипра као и први саветници, отправници послова бројних, амбасада широм света.

На скупштини је, једногладно од стране 3750 присутних делегата, поново једногласно за председника Јединствене Србије изабран њен досадашњи председник и оснивач Драган Марковић Палма.

IS_4

 

У свечаном делу седнице Драган Марковић Палма се обратио присутнима рекавси: „Ми из Јединствене Србије смо у протекле 4 године показали да може да се ради нешто добро за Србију а да се притом немају министарске функције. Наш мото је поштујте оно што обећате грађанима на изборима.У последње време опозиција често критикује власт и  председника Вучића , а ја сам тај који пита шта сте ви урадили, шта је ваш резултат. Ја сам преузео град Јагодину 2004. год. и тада је будзет био 5 милиона а сада 2018. је 26 милиона евра. И то је раст од изворних прихода и новоотворених фабрика страних инвеститора. Они су имали суфицит када су продавали фабрике а данашња власт на челу са председником Александром Вучићем од нових радних места и извоза. Србија има 6 милиона становника и сви смо ми Александар Вучић , нисмо га подржали зато што га волимо него зато што је способан, рекао је Марковић и додао: „Мене и Дачића нису посвађале функције, за нас је увек био интерес да грађани Србије живе боље“. Драган Марковић је такође истакао, значај посете председника Вучића Кини када је договорен и извоз пилетине и да су неколико дана након тога две јагодинске фабрике у присуству кинеског амбасадора Ли Манцанга потписале уговор о извозу пилетине. Марковић је све то илустровао показујући јагодинске пилеће ногице које ће бити на трпези у Кини.

Потом се присутнима обратио Александар Вучић који је казао: „Хвала Јединственој Србији што је у тешким временима била уз Србију и доносила тешке одлуке и што се борила и није бежала од одговорности. На томе вам бескрајно хвала господине Марковићу , хвала и СПС“-у.

Први потпредседник владе, министар спољних послова Србије Ивица Дачић је рекао да се Србија од 2012. године, од када је садашња коалиција на власти, променила „до непрепознатиљивости“, те да је превазишла тешку ситуацију. „Тада нисмо ни били свесни колико је тешка ситуација, када смо оформили владу и тек од ММФ-а сазнали колики су проблеми у насем финансијском систему. Највише смо се тада задужили у односу на БДП, а више стотина хиљада људи је остало без посла“, подсетио је лидер СПС-а.

Присутнима се обратила и потпредседница Покрајинског одбора Јединствене Србије и председница Актива жена Градског одбора Новог Сада Наташа Златковић истакавши да је оно што је њу привукло и подстакло да буде део ове велике породице, залагање за очување традиционалних вредности, борба против беле куге, а посебно брига о мајци и о сваком новорођеном детету. Потом је све присутне замолила да се сви више залажу, да дају свој максимум, да би створили бољу, лепшу и просперитетнију Србију а да се упоредо залажу за јачу, снажнију и домаћинску, Јединствену Србију.

N

У радном делу Изборне скупштине странке, изабрано је ново руководство странке, а из Покрајинског одбора, састав Главног одбора странке чине и 52 члана, 6 чланова Извршног одбора, по један члан Статутарне комисије и Надзорног одбора. Такође, за потпредседника странке изабран је и Раде Баста, председник Покрајинског одбора Јединствене Србије.

IS_3