Јединствена Србија обележила Међународни дан жена

Јединствена Србија обележила крсну славу – Сретење господње
16. фебруар 2017.
Јединствена Србија на локалним изборима у Ковину освојила 12.35 % гласова и по јачини постала трећа политичка партија у тој општини
24. април 2017.

Јединствена Србија обележила Међународни дан жена

Актив жена Јединствене Србије Нови Сад, обележио је 8.март, Међународни дан жена, заједно са својим суграђанкама у центру града и том приликом су им поделиле пригодне поклоне као знак пажње и женске солидарности.

osmi mart 4a

 

„Данас славимо храброст, одлучност и упорност оних које су рекле „не“ за све нас. Остварен је значајан напредак у савременом друштву, у еманципацији жена. Ипак, остало је много простора где се жена налази у подређеном, угроженом, па и у потпуно нехуманом положају.

Јединствена Србија никада неће одустати од борбе за родну равноправност, од борбе за бољи положај жена, како у економској, тако и у политичкој и културној области. Улога мајке је од пресудног и незаменљивог значаја и зато се ми залажемо за очување традиционалних вредности. Борба против беле куге, заштита права на живот без насиља, важни су елементи политичког програма Јединствене Србије.“ – изјавила је Наташа Златковић, потпредседница ПО Јединствене Србије.

osmi mart 2a

 

Међународни дан жена се најчешће обележава даривањем цвећа, али се тог дана позивају сви да дају свој допринос укидању дискриминације жена у теорији и пракси. Однос према женама се значајно променио у односу на време у коме је борба почела. Трудничко и породиљско боловање су обавезни у свим земљама, а жене углавном имају право гласа и право на слободно изражавање. Према Закону, у Србији, сваки трећи кандидат на листи за посланике и одборнике, а тако и у осталим органима државне и локалне самоуправе, мора бити жена.

osmi mart 3a