О Јединственој Србији

У Белој Цркви одржана оснивачка Скупштина
30. септембар 2011.

О Јединственој Србији

Странка Јединствена Србија основана је 15. фебруара 2004. године на велики православни празник – Сретење. Оснивач странке је Драган Марковић Палма, успешан предузетник из Јагодине. Јединствена Србија се већ у раном деловању профилише као странка која брине о свим грађанима без обзира на на националне, расне, верске и полне разлике. Оно што Јединствену Србију разликује од других странака јесте испуњавање предизборних обећања. Уз мало речи , без острашћене демагогије Јединствена Србија , на челу са њеним председником, Драганом Марковићем Палмом на политичкој сцени Србије истиче се као странка акције и деловања. Успешни тим Јединствене Србије води град Јагодину већ пет година, а партиципира у власти у још 11 српских општина, у којима се, такође, бескомпромисно залаже за остварење свог програма, чије је основно начело домаћинско управљање. Деловање наше странке најочигледније је на примеру града Јагодине, некада мале варошице у централној Србији, данас туристичког, спортског и привредног центра, града будућности у коме би и многи Београђени пожели да живе Европски пут – једини пут Србије.

Драган Марковић

ПАТРИОТИЗАМ СЕ НЕ МОЖЕ СИПАТИ У ТРАКТОР

Јединствена Србија дала је кључан допринос формирању проевропске владе, 2008. године Јединственеа Србија одржала је час из одговорности и прагматичности свим политичким факторима у држави. Реченица коју је изговорио председник ЈС, Драган Марковић Палма у току преговора – „Патриотизам се не сипа у трактор“ изградила је сасвим нови правац у политичкој реалности Србије, кога су медији назвали „прагматични партиотизам“. Спремност да се донесе одлука која је практично била „прст у оку“ јавном мњењу Србије, острашћеном услед нелегитимног проглашења независности Косова и Метохије, за грађане ове државе се, већ после само годину дана, показала као историјска. Влада, која не би била формирана без иницијативе Јединствене Србије, заслужна је за стављање Србије на белу шенген листу, примену прелазног трговинског споразума са Европском Унијом и кандидатуру Србије за улазак у ЕУ.

Дебеоградизација и равномерни развој Србије

Јединствена Србија се залаже за равномерни развој свих општина и градова у Србији. Став Јединствене Србије је да провинција, преко јединица локалних самоуправа, мора развијати и унапређивати услове живота, са посебним акцентом на подршку породици, као основној ћелији друштва, развоју школства и подршку младима. Највеће српске миграције или популарно речено „одливи мозгова“ су управо они из унутрашњости ка престоници. Јединствена Србија се одлучно противи свакој неактивној и неодговорној политици чија је последица принуда да грађани одлазе из својих домова. Најбољи пример доброг и домаћинског управљања је Град Јагодина који последњих година једини бележи пораст броја становника и то не само услед позитивног природног прираштаја.