Одржана трибина ЈС у Кули

У дијалогу са грађанима – Бела Црква
5. октобар 2011.
Саопштење за јавност председника Јединствене Србије
19. октобар 2011.

Одржана трибина ЈС у Кули

У сали Скупштине општине Кула 08.10.2011. године одржана је трибина Јединствене Србије. Капацитет сале од 280 седећих и 300 стајаћих места није био довољан да прими око 800 присталица ЈС, који су дошли да чују програм странке као и план за вођење њихове општине.

Председник ЈС Драган Марковић Палма

Председник ЈС Драган Марковић Палма

Трибини је присуствовало руководство ЈС на челу са градоначелником града Јагодине и председником ЈС господином Драганом Марковићем Палмом, народним послаником и замеником председника ЈС господином Петром Петровићем, председником Скупштине општине града Јагодина и потпредседником ЈС господином Ратком Стефановућем, председником покрајинског одбора ЈС за АПВ и потпредседником ЈС господином Срђаном Кружевићем, замеником председника Скупштине општине Земун и потпредседницом ЈС госпођом Олгом Зорић. Почасни гост трибине био је саветник министра унутрашњих послова Ивица Тончев.

Трибину је отворио председник ОО ЈС у Кули господин Драгутин Медојевић, који је том приликом подсетио на све акције и иницијативе које је одбор спровео у последње 3 године како би заштитио грађане Куле од самовоље локалне политичке елите. Медојевић је такође указао да је ОО Кула покушао да спроведе неке од тачака социјалног програма ЈС као што су бесплатна пијачарина за пољопривредне произвођаче и бесплатан превоз за ђаке и пензионере, али да ове иницијативе нису наишле на подршку општине.

Потпредседник ЈС и председник одбора за АПВ Срђан Кружевић

Потпредседник ЈС и председник одбора за АПВ Срђан Кружевић

Изашавши за говорницу, потпредседник ЈС и председник одбора за АПВ Срђан Кружевић указао је на огромне пропусте и лош процес приватизације и транзиције који је довео до затварања кожаре и штофаре које су запошљавале око 5000 људи и да у поређењу са 2008. годином у Општини Кула има 2000 незапослених више. Кружевић је нагласио да је највећи пројекат ЈС онај који не треба да се пише, а то је пројекат о рађању деце, о родитељима који шетају насмејани јер имају да нахране своју децу и приуште им игру, о пензионерима који уживају у смеху својих унучића и о Општини која ствара услове да млади остану да живе и раде у местима у којима су рођени. Такође је нагласио да за чланове ЈС Кула нема одмора него морају пуном паром напред јер је Општини неопходна њихова помоћ.

Председник ЈС Драган Марковић Палма

Трибина у Кули, Председник ЈС Драган Марковић Палма

Председник ЈС Драган Марковић Палма је представио програм странке и нагласио да ЈС свој програм не пише као остале странке у виду списка жеља, већ је свака тачка програма спроведена тамо где је ЈС на власти. Он је указао на важност помоћи општине и државе народу, којем је она у овим тешким временима итекако потребна. Помоћ кроз привлачење нових инвестиција и отварање радних места како би грађани могли да прехране своју породицу, обезбеђивање услова за младе да оснују своју породицу, јер је породица основ сваког здравог друштва, помоћ пензионерима кроз бесплатне лекове, огрев и градски превоз јер су они ти који су својим радом изградили ову земљу.
Омогућити деци из социјално угрожених породица када заврше 4. и 8. разред, као и средњу школу да оду на море о трошку општине. Напоменуо је неопходност помоћи студентима да заврше студије кроз стипендије и обавезу да им се пружу шанса за запослење кад их заврше. Посебан акценат стављен је на помоћ незапосленим трудницама, којима осим привилегија неопходна и новчана помоћ. Поздравивши све присутне, на крају свог излагања, председник ЈС их је позвао да у току новембра посете Јагодину и тако се сами увере да је све што је речено на трибини већ спроведено у дело.