Саопштење за јавност председника Јединствене Србије

Одржана трибина ЈС у Кули
13. октобар 2011.
Јединствена Србија у Футогу
31. октобар 2011.

Саопштење за јавност председника Јединствене Србије

Саопштење за јавност председника Јединствене Србије и градоначелника Јагодине поводом јучерашњих догађаја на градском стадиону у Јагодини

У Скупштини Града Јагодина, данас је , поводом јучерашњег догађаја, на Градском стадиону у Јагодини, одржана конференција за медије, на којој се јавности обратио градоначелник Јагодине и председник Јединствене Србије, Драган Марковић Палма.

“ Познато је да ми у Јагодини, сваке године, на Дан ослобођења, нешто ораганизујемо. Више пута смо гледали разне вежбе и параде у Београду, које могу да гледају београдска деца, па смо одлучили да једну такву вежбу Противтерористичких јединица МУП-a Србије виде и јагодинска деца. Последњих дана, нас појединци критикују да је било злоупотребе деце , пре свега, приликом доласка патријарха Иринеја, а заборављају да деца у школи имају веронауку, као предмет у школи, те да долази први човек СПЦ и да је нормално да деца из прве руке , од поглавара СПЦ , чују шта је то црква и како изгледа литургија. Ми последњих 7 година , посебно водимо рачуна о деци. Можемо сви да констатујемо да је велики ризик, када пошаљете децу која су завршила четврти и осми разред у Црну Гору, 10 дана на летовање. Такође је велики ризик када пошаљете сву децу која су завршила средњу школу 7 дана на море у Грчку. Све то ради последњих 7 година, ова локална самоуправа. Велики је ризик, када смо ми као локална самоуправа купили клизалиште, где деца, преко школа, могу бесплатно да клижу и тамо могу да се повреде и да те повреде буду моге веће, него што је то јуче био случај. Такође неки могу да кажу да је злоупотреба деце што их бесплатно шаљемо на Копаоник, да науче да скијају и што деца из Јагодине често путују у организацији и о трошку Скупштине Града. Могу да кажу и да је злоупотребе деце и то што могу да оду у једини Аква парк у Србији, у Јагодини, где бесплатно уче да пливају. Неко може да назове злоупотребом деце и то што студенти у Јагодини могу бесплатно да користе све туристичке и спортске објекте. За неке је можда и злоупотреба деце и то што деца имају бесплатан превоз, када иду из села у град у школу. Неко ће рећи да је можда безбедније да их возе родитељи.“, изјавио је градоначелник Јагодине и председник Јединствене Србије, Драган Марковић Палма истакавши, да се последњих месец дана жестока кампања, против свега што, како је рекао , ради Град Јагодина.

“ Очигледно је да су неки, који само критикују и констатују искористили јучерашњи догађај , који нико није очекивао, да то буде главна тема у Србији. деца јесу светиња и ако кажем , да су моји унук и унука били на трибини где су табле падале, онда вам је јасно да су за нас који водимо овај град сва деца иста и да неће моћи да нас зауставе ни поједини новинари, који су јуче стајали на улазу, да не можемо да унесемо децу у болницу, како би они били ефикаснији, иако је већ била заказана конференција за новинаре, да обавестимо јавност шта се десило у нашем граду. “ рекао је градоначелник Јагодине и председник Јединствене Србије, Драган Марковић Палма и додао да је то био највећи шок у његовом животу.

“ Ја имам 51 годину и ово је највећи шок за мене од рођења и питање је колико ће дана проћи, да се ја опоравим од свега овога, али исто тако нећу дозволити лажовима да лажу и да представљају све што се ради у овом градукао ружну слику. Никада им то нећу дозволити у увек ћу их демантовати чињеницама и аргументима. Последњих месец дана неки покушавају да извргну руглу све што се ради у Јагодини и једва чекају да се нешто деси , како би то користили, за политичке поене. Ми ћемо и даље помагати и децу и породице.

Желим да пошаљем поруку свим родитељима, да је оно што се јуче десило за нас велики шок, неочекивани шок, али морамо то да поднесемо и наставимо даље. Ми ћемо наставити да помажемо родитеље, а они ће наставити да буду корисници градског буџета, као што је то било последњих 7 година.  Желим такође да се захвалим родитељима на разумевању и што није било негативних реакција родитеља, чија су деца задобила лакше повреде. Најважније је да нико није тешко повређен и да су деца изашла из болнице и д већ од сутра могу да иду у школу.“ нагласио је  градоначелник Јагодине и председник Јединствене Србије, Драган Марковић Палма.