ИЗБОРНА СКУПШТИНА ГРАДСКОГ ОДБОРА ЈЕДИНСТВЕНЕ СРБИЈЕ НОВИ САД

Одржана је редовна седница Изборне скупштине ОО Ковин
4. октобар 2023.
У новосадском СПЕНС – у одржан митинг коалиције СПС – Јединствена Србија – Зелени Србије.
20. новембар 2023.

ИЗБОРНА СКУПШТИНА ГРАДСКОГ ОДБОРА ЈЕДИНСТВЕНЕ СРБИЈЕ НОВИ САД

ИЗБОРНА СКУПШТИНА ГРАДСКОГ ОДБОРА ЈЕДИНСТВЕНЕ СРБИЈЕ НОВИ САД
ДАНА 07.10.2023.ГОД. У ПРЕПУНОЈ САЛИ МАСТЕРЦЕНТРА НОВОСАДСКОГ САЈМА НОВОГ САДА ОДРЖАНА ЈЕ ИЗБОРНА СКУПШТИНА ГРАДСКОГ ОДБОРА ЈЕДИНСТВЕНЕ СРБИЈЕ НОВИ САД. У РАДНОМ ДЕЛУ ИЗБОРНЕ СКУПШТИНЕ КОЈА ЈЕ ОДРЖАНА УЗ ПРИСУСТВО 207 ДЕЛЕГАТА И ЈЕДНОГЛАСНО ИЗАБРАНО НОВО РУКОВОДСТВО НА ЧЕЛУ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ГО ЈС НОВИ САД СЛАВЕНКОМ УНКОВИЋЕМ. ЗА ПОТПРЕДСЕДНИКЕ ГО ЈС НОВИ САД СУ ИЗАБРАНИ ПРЕДРАГ ОБРАДОВИЋ И ДАВОР БАРАШИН, ЗА ПРЕДСЕДНИКА ИО ГО ЈС НОВИ САД ИВАН ПАНТЕЛИЋ, АКТИВ ЖЕНА ВОДИЋЕ МАРИЈАНА СТЕЈИН, ДОК ЗА ПРЕДСЕДНИКА ПОДМЛАТКА ГО ЈС НОВИ САД ЈЕ ИЗАБРАН АЛЕКСАНДАР ТЕШИЋ. РАДНО ПРЕДСЕДНИШТВО ИЗБОРНЕ СКУПШТИНЕ СУ ЧИНИЛИ ПОТПРЕДСЕДНИЦИ ЈС И НАРОДНИ ПОСЛАНИЦИ ЖИВОТА СТАРЧЕВИЋ И ЂОРЂЕ КОСАНИЋ, КАО И ТЕХНИЧКИ СЕКРЕТАР АЛЕКСАНДРА ДУШАНОВИЋ ДОК ЈЕ ЗАПИСНИК ВОДИЛА ЉИЉАНА ТРИФУНОВИЋ БРКИЋ.
НАКОН РАДНОГ ДЕЛА ОДРЖАН ЈЕ И СВЕЧАНИ ДЕО ИЗБОРНЕ СКУПШТИНЕ ГДЕ СУ СВОЈИМПРИСУСТВОМ УВЕЛИЧАЛИ ПРЕДСЕДНИКА ЈЕДИНСТВЕНЕ СРБИЈЕ ДРАГАН МАРКОВИЋ ПАЛМА, ПРЕДСТАВНИЦИ ИЗ НАЈВИШЕГ РУКОВОДСТВА СТРАНКЕ КАО И ПРЕДСТАВНИЦИ ГО И ОО ЈС ИЗ ВОЈВОДИНЕ, ПРИСУТНИ СУ БИЛИ И ГОСТИ ИЗ СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПЕРТИЈЕ СРБИЈЕ НА ЧЕЛУ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ПОКРАЈИНСКОГ ОДБОРА ДУШАНОМ БАЈАТОВИЋЕМ ПОТПРЕДСЕДНИКОМ СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ СРБИЈЕ. СА ЊИМ СУ БИЛИ ПРИСУТНИ МИНИСТАР ПРИВРЕДЕ У ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ СЛОБОДАН ЦВЕТКОВИЋ И ПОТПРЕДСЕДНИК ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ ГОСПОДИН БРАНКО ЋУРЧИЋ.
У ПРЕПУНОЈ САЛИ МАСТЕР ЦЕНТРА НОВОСАДСКОГ САЈМА СВОЈИМ ПРИСУСТВОМ И ИЗВОДБОМ ПЕСМЕ „НЕ ДАМ“ АУТОРА ГОРАНА ВИТИЋА, УЛЕПШАЛА ЈЕ ДОГАЂАЈ ГЛУМИЦА ЖЕЉКА ЈЕЛИЋ.
ПРВО НАМ СЕ ОБРАТИО НОВОИЗАБРАНИ ПРЕДСЕДНИК ПОДМЛАТКА ГО ЈС НОВИ САД АЛЕКСАНДАР ТЕШИЋ. ОН ЈЕ ИЗЈАВИО ДА ПОДРЖАВА ИДЕЈЕ И ВРЕДНОСТИ ОМЛАДИНЕ ЗА КОЈУ СЕ ЗАЛАЖЕ ЈЕДИНСТВЕНА СРБИЈА НА ЧЕЛУ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ДРАГАНОМ МАРКОВИЋЕМ ПАЛМОМ, И ДА СУ МЛАДИ ЗА ЈЕДИНСТВЕНУ СРБИЈУ УВЕК БИЛИ И ОСТАЛИ ЗАКОН, И ДА МУ ЈЕ ЧАСТ И ЗАДОВОЉСТВО ШТО ЈЕ ДОБИО ПРИЛИКУ ДА БУДЕ ДЕО ПОРОДИЦЕ КАО ШТО ЈЕ ЈЕДИНСТВЕНА СРБИЈА.
НАКОН АЛЕКСАНДРОВОГ ИЗЛАГАЊА ПРИСУТНИМА СЕ ОБРАТИЛА МИЛИЈАНА СТЈЕПИЋ, МАЈКА ТРОЈЕ ДЕЦЕ И ЈЕДНА ОД НАЈИСТАКНУТИЈИХ АКТИВИСТА ЈЕДИНСТВЕНЕ СРБИЈЕ. ОНА ЈЕ ИЗЈАВИЛА ДА ЈЕ ЗАХВАЉУЈУЋИ СТРАНЦИ ЈЕДИНСТВЕНЕ СРБИЈЕ СТЕКЛА СИГУРНОСТ И ЗАДОВОЉСТВО ЈЕР СЕ СТРАНКА ЗАЛАЖЕ ЗА ОЧУВАЊЕ ПАТРИЈАРХАЛНИХ, МОРАЛНИХ А ПРЕ СВЕГА ПОРОДИЧНИХ ВРЕДНОСТИ.
ОНДА СЕ ОБРАТИО НОВОИЗАБРАНИ ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКОГ ОДБОРА ЈЕДИНСТВЕ СРБИЈЕ ГРАДА НОВОГ САДА, СЛАВЕНКО УНКОВИЋ, ОН ЈЕ ИЗЈАВИО ДА ЈЕ ДРЖАВОТВОРНА ПОЛИТИКА ПРИОРИТЕТ СТРАНКЕ И ДА СЕ НИКАД НИЈЕ ДОВОДИЛО У ПИТАЊЕ ОЧУВАЊЕ СУВЕРЕНИТЕТА, ИНТЕГРИТЕТА КАО И ИНТЕРЕС ГРАЂАНА НАШЕ ЗЕМЉЕ. СОЦИЈАЛНО ОДГОВОРНА ПОЛИТИКА ЈЕ И ЛИЧНА КАРТА СТРАНКЕ ЈЕДИНСТВЕНЕ СРБИЈЕ, БРИГА О СВАКОМ ЧОВЕКУ, ПОРОДИЦИ И СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИМ ГРАЂАНИМА. ЦИЉ ГРАДСКОГ ОДБОРА ЈЕДИНСТВЕНЕ СРБИЈЕ ГРАДА НОВОГ САДА ЈЕ ДА ДА СВОЈ МАКСИМАЛАН ДОПРИНОС ОЧЕКИВАНОМ ДОБРОМ РЕЗУЛТАТУ НАШЕ КОАЛИЦИЈЕ НА СЛЕДЕЋИМ ИЗБОРИМА.
ПРИСУТНИМА СЕ ОБРАТИО ДУШАН БАЈАТОВИЋ ПОТПРЕДСЕДНИК СПС-А, ПРЕДСЕДНИК ПОКРАЈИНСКОГ ОДБОРА ОВЕ СТРАНКЕ И ДИРЕКТОР „СРБИЈАГАСА“. ОН ЈЕ ОВОМ ПРИЛИКОМ ИЗЈАВИО: ДРАГАН МАРКОВИЋ ПАЛМА НИКАДА НЕЋЕ ИЗДАТИ НАЦИОНАЛНЕ ИНТЕРЕСЕ И СРБИЈУ. ШТО БИ МИ ЛЕВИЧАРИ И СОЦИЈАЛИСТИ РЕКЛИ „ШТО ЈЕ ВИШЕ НАПАДА И ЛАЖИ ПАЛМА НАМ ЈЕ МИЛИЈИ И ДРАЖИ“. "НАША КОАЛИЦИЈА ПРЕМА ИСТРАЖИВАЊИМА ИМА ДВОЦИФРЕНИ РЕЗУЛТАТ И У СРБИЈИ И У ВОЈВОДИНИ. СПС И ЈС СЕ МОРАЈУ ОРГАНИЗОВАТИ ДА ТАЈ РЕЗУЛТАТ ОДБРАНИМО. ЈЕР НАША ПОБЕДА ЈЕ ДА НАША КОАЛИЦИЈА БУДЕ ОНО ШТО ЈЕ БИЛА И У ПРЕТХОДНОМ ПЕРИОДУ, ФАКТОР СТАБИЛНОСТИ НА ПОЛИТИЧКОЈ СЦЕНИ СРБИЈЕ" ИЗЈАВИО ЈЕ БАЈАТОВИЋ.
ПРИСУТНИМА СЕ ОБРАТИО ПРЕДСЕДНИК ЈЕДИНСТВЕНЕ СРБИЈЕ ДРАГАН МАРКОВИЋ ПАЛМА. МАРКОВИЋ ЈЕ ИЗЈАВИО ДА У ЈЕДИНСТВЕНОЈ СРБИЈИ ФУНКЦИЈА НИЈЕ ПРИВИЛЕГИЈА ВЕЋ ОБАВЕЗА. "МИ ИЗ ЈЕДИНСТВЕНЕ СРБИЈЕ СЕ ЗАЛАЖЕМО ДА СВАКО ЖИВИ ОД СВОГ РАДА, А ПОРОДИЦА МОРА БИТИ НА ПРВОМ МЕСТУ. ЗАТО ЈЕ НАШ СЛОГАН ОД ОСНИВАЊА ДОМАЋИНСКИ И НИКАДА ГА НИСМО МЕЊАЛИ. НИЈЕ ПРИВИЛЕГИЈА ДА ПОМАЖЕМО МАЈКАМА СА ВИШЕ ДЕЦЕ ВЕЋ ЈЕ ТО ОБАВЕЗА СВАКОГ ПОЛИТИЧАРА, КАКО НА ЛОКАЛУ ТАКО И У ДРЖАВИ". "МИ ДАНАС ОВДЕ У НОВОМ САДУ НИСМО ДОШЛИ НИКОГА ДА НАПАДАМО ВЕЋ СМО ДОШЛИ ДА КАЖЕМО ШТА СМО УРАДИЛИ И ШТА ЋЕМО УРАДИТИ. ДА ВИДИМО КАКО ДА ПОМОГНЕМО ПОЉОПРИВРЕДНИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА, КАКО ДА САЧУВАМО СЕЛА, ЈЕР НАМ ЉУДИ СА СЕЛА ОДЛАЗЕ У ГРАД. ОМЛАДИНА У СРБИЈИ ЖЕЛИ РАДНА МЕСТА, ЖЕЛИ НОВЕ ФАБРИКЕ АЛИ МОРАМО ДА СЕ ИЗБОРИМО ДА СТРАНИ ИНВЕСТИТОРИ ДАЈУ ВЕЋЕ ПЛАТЕ. У ЈАГОДИНИ НОВИМ ИНВЕСТИТОРИМА КОЈИ ДОЂУ ДА ОТВОРЕ ФАБРИКУ КАЖЕМ ДА ПЛАТА НЕ МОЖЕ БИТИ 45000 ДИНАРА ВЕЋ ПРИЛАГОЂЕНА ЖИВОТНОМ СТАНДАРДУ ГРАЂАНА СРБИЈЕ" ИЗЈАВИО ЈЕ МАРКОВИЋ. "КОАЛИЦИЈА СПС - ЈС ЈЕ ЗАСЛУЖНА ЗА ФОРМИРАЊЕ ПРОЕВРОПСКЕ ВЛАДЕ И ЗАХВАЉУЈИЋИ НАМА ГРАЂАНИ МОГУ ПУТОВАТИ БЕЗ ВИЗА. МИ СМО У ПРЕТХОДНОМ ПЕРИОДУ У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ УВЕК ГЛАСАЛИ ЗА ОНО ШТО ЈЕ ДОБРО ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ. НАШИ НАРОДНИ ПОСЛАНИЦИ СУ ДАЛИ МАКСИМАЛАН ДОПРИНОС У ДОНОШЕЊУ ЗАКОНА ДОБРИХ ЗА СРБИЈУ. НАША КОАЛИЦИЈА ЈЕ ОТВОРИЛА МНОГА ВРАТА У СВЕТУ. ЈА САМ УСПОСТАВИО ЕКОНОМСКУ САРАДЊУ СА ЕГИПТОМ, ПОЧАСНИ САМ КОНЗУЛ ГРЧКЕ У СРБИЈИ, ПРИМЉЕН САМ НА НАЈВИШЕМ НИВОУ У ТУРСКОЈ, РУМУНИЈИ, АУСТРИЈИ И ПРЕДСЕДНИК САМ ПАРЛАМЕНТАРНИХ ГРУПА ПРИЈАТЕЉСТВА СА АУСТРИЈОМ И ЕГИПТОМ. НАЈВИШЕ КОНТАКАТА НАПРАВИО ЈЕ МОЈ БРАТ ИВИЦА ДАЧИЋ КАО МИНИСТАР ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА И ЗАХВАЉУЈУЋИ ЊЕМУ У ЊЕГОВОМ ПРЕТХОДНОМ МАНДАТУ 18 ДРЖАВА ЈЕ ПОВУКЛО ПРИЗНАЊЕ КОСОВА. ДА НИЈЕ ЊЕГА ТЗВ. НЕЗАВИСНО КОСОВО БИ ДАНАС БИЛО ЧЛАН ИНТЕРПОЛА. БАЈАТОВИЋ ЈЕ НАЈЗАСЛУЖНИЈИ ШТО ДАНАС СРБИЈА ИМА ДОВОЉНО ЈЕФТИНОГ ГАСА ИЗ РУСИЈЕ" РЕКАО ЈЕ МАРКОВИЋ. "ЈА СЕ ЗАЛАЖЕМ ЗА ЕВРОПСКЕ ЕКОНОМСКЕ ВРЕДНОСТИ А ПРОТИВ СМО ДА НАМ НАМЕЋУ ВРЕДНОСТИ КОЈЕ НИСУ ДЕО НАШЕ ТРАДИЦИЈЕ. НИКАДА НЕЋЕМО ГЛАСАТИ ЗА ИСТОПОЛНЕ БРАКОВЕ.“ ЧУЛИ СМО ПЕСМУ "НЕДАМ" ГОРАНА ВИТИЋА КОЈУ ЈЕ ИЗВЕЛА ГЛУМИЦА ЖЕЉКА ЈЕЛИЋ. ЈА НА ТО МОГУ САМО ДА ДОДАМ НЕ ДАМ КОСОВО И НЕ ДАМ ВОЈВОДИНУ. ВОЈВОДИНА ПРИПАДА ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ" ПОРУЧИО ЈЕ МАРКОВИЋ И УПУТИО ПОДРШКУ ПРЕДСЕДНИКУ ВУЧИЋУ У БОРБИ ЗА ОЧУВАЊЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ. "СРБИ СА СЕВЕРА КОСОВА СУ СЕ САМИ ОРГАНИЗОВАЛИ ДА СЕ ОДБРАНЕ ОД КУРТИЈЕВОГ ТЕРОРА. МЕСЕЦИМА УНАЗАД ЕУЛЕКС И КФОР НЕ РЕАГУЈУ НА ЗЛОСТАВЉАЊЕ СРБА ОД СТРАНЕ КУРТИЈЕВЕ ПОЛИЦИЈЕ. ЗАПАД НАМ ЈЕ ЗАЛЕПИО НАЛЕПНИЦУ ДА СМО ТЕРОРИСТИ АЛИ СРБИ НА КОСОВУ НИСУ ТЕРОРИСТИ, ОНИ САМО БРАНЕ СВОЈ ПРАГ. НИ ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ, НИ ДАЧИЋ НИ ЈА НИСМО ЗА РАТ. ОНАЈ КОЈИ СТАЛНО ПРОВОЦИРА ЈЕСТЕ ТЕРОРИСТА КУРТИ.“