КОКТЕЛ ПОВОДОМ ДАНА ЖЕНА

ОПШТИНСКИ ОДБОР ЖИТИШТЕ
6. март 2013.
СУГРАЂАНКАМА ЗА 8. МАРТ- ЛИЦИДЕРСКА СРЦА
11. март 2013.

КОКТЕЛ ПОВОДОМ ДАНА ЖЕНА

У просторијама Градског одбора ЈС Нови Сад, 07.03.2013. године, Актив жена ГО, предвођен Љиљаном Ћириловић, приредио је коктел поводом 8. марта, Дана жена. Поред многобројних чланица и симпатизерки Јединствене Србије, позиву су се одазвале и представнице СПС-а, ПУПС-а и ДСС-а. Дамама су се придружили и потпредседник Јединствене Србије и председник Покрајинског одбора за АПВ Срђан Кружевић, покрајински посланик и генерални секретар ПО ЈС Горан Гонђа, као и председник Градског одбора ЈС Нови Сад Синиша Адамовић.

Коктел за 8. март
Прва прослава Дана жена у Србији одржана је 1914. године. Дан жена установљен је на Другој међународној конференцији жена социјалиста 8. марта 1910. године у Копенхагену на иницијативу Кларе Цеткин, тадашње лидерке радничког покрета. Овај празник обележава се у знак сећања на демонстрације америчких радница у Чикагу 1909. године и њујоршки марш више од 15.000 жена које су тражиле краће радно време, боље плате и право гласа.

 Коктел за 8. март

Осми март као празник под називом Међународни Дан жена постоји од 1975. године која је била проглашена међународном годином жена, а две године касније Генерална скупштина УН је резолуцијом прогласила 8. март Даном женских права и међународног мира.

Коктел за 8. март