Одржан скуп у знак сећања на жртве „Олује“

МОЛИТВА И СВЕЋЕ ЗА ЖРТВЕ ОЛУЈЕ
19. новембра 2012.
На 11. редовној седници ПО Јединствене Србије изабрана три нова потпредседника
23. новембра 2012.

Градски одбор Јединствене Србије Нови Сад организовао је 20. новембра 2012. скуп у знак сећања на српске жртве настрадале у хрватској акцији „Олуја“ и у знак протеста због ослобађања хрватских генерала Готовине и Маркача.

Паљење свећа за жртве Олује

У присуству више стотина грађана скуп је почео у централној  улици Новог Сада, Дунавској, да би се поворка дуга неколико стотина метара зауставила испред споменика Светозара Милетића на Тргу слободе.

Паљење свећа за жртве Олује

Потпредседник Јединствене Србије и председник Покрајинског одбора Срђан Кружевић је том приликом изјавио да је паљењем свећа Јединствена Србија одала почаст жртвама поново убијеним срамном одлуком Хашког трибунала у геноциду над српским народом названим Олуја.

Паљење свећа за жртве Олује

„За нас из Јединствене Србије Хашки трибунал је пао на испиту правде, јер је спроводи селективно. С тога ми из Јединствене Србије захтевамо од Републике Србије да подигне оптужницу  за геноцид и етничко чишћење против хрватских генерала Готовине и Маркача и да инсистира на подизању интерполове потернице.“  рекао је Кружевић.

Паљење свећа за жртве Олује

Паљење свећа за жртве Олује

Након овог окупљања грађани су се мирно разишли.