ТРИБИНА О РАКУ ДОЈКЕ

ДОБАР РЕЗУЛТАТ ЈЕДИНСТВЕНЕ СРБИЈЕ НА ИЗБОРИМА ЗА МЗ ВИДОВДАНСКО НАСЕЉЕ
3. јун 2013.
ПОКЛОНИ ЗА ЂАКЕ ПРВАКЕ
26. август 2013.

ТРИБИНА О РАКУ ДОЈКЕ

У среду 5. јуна Актив жена ГО Јединствене Србије у Новом Саду, на челу са Љиљом Ћириловић, организовао је у просторијама странке у Новом Саду у Дунавској 13. трибину о раку дојке. У прилог томе да је тема актуелна и важна говори заиста велики број дама које су се одазвале позиву. У првом делу трибине предавање је држала проф. др Живка Ери, начелник Центра за патологију Института за плућне болести у Сремској Каменици.

Трибина о раку дојке

За други део била је задужена др Маја Ћириловић, доктор специјалиста радиологије која је говорила о мамографији. Након фантастичих излагања, уследила су многобројна питања на које су обе гошће стрпљиво и детаљно одговарале. Вече је завршено лепим дружењем и разменом искустава и савета, тако да је Љиља Ћириловић, испред Актива жена, обећала свима да у најскорије време могу очекивати позив на нову трибину.

Трибина о раку дојке

Проф. др сц. мед. Живка Ери, начелник Центра за патологију је, специјалиста патологије, а ужу специјализацију из медицинске цитологије 1981. године одбранила је магистарским радом: „Прилог проучавању морфологије и хистогенезе туморлета плућа“. Године 1985. одбранила је докторску тезу: „Време преживљавања болесника са карциномом бронха после хируршког и другог лечења у зависности од хистолошког типа, проширености и имуноморфолошких промена у регионалним лимфним чворовима“. Од 2000. године шеф је Катедре за патологију на Медицинском факултету у Новом Саду. Аутор је 193 стручна рада, учесник четири научна пројекта и носилац једног научног пројекта.

Трибина о раку дојке