Предаја листе кандидата за посланике у Скупштини АПВ

Трибина Актива Жена у Новом Саду
13. март 2012.
Саопштење за јавност коалиције СПС-ПУПС-ЈС-СДПС
31. март 2012.

Предаја листе кандидата за посланике у Скупштини АПВ

Коалиција СПС, ПУПС, ЈС, СДП (Србије) предала је данас листу кандидата за посланике у Скупштини АПВ  и сву пратећу документацију са више од 8.500 потписа гађана који су ову листу подржали. Овлашћења и коалициони споразум поднео је носилац изборне листе и први на листи Душан Бајатовић у присуству свих коалиционих партнера. Назив изборне листе је Ивица Дачић-СПС, ПУПС, ЈС, СДП (Србије).

Коалиција СПС-ПУПС-ЈС-СДПС

Коалициони партнери потом су дали изјаве новинарима.

            „Ова коалиција у Војводини је занимљив експеримент, јер на нивоу Републике СДП Србије иде на изборе са Демократском странком. Сматрам да смо направили добар социјалдемократски блок и дали основ за будућу дугорочну сарадњу. Имамо програме који се допуњују и договор око важних питања – око реиндустријализације и економског напретка Србије и ублажавања великих социјалних тензија. Желимо да Војводина у Србији буде локомотива развоја целе државе у економском, културном, етичком и националном погледу. Желимо национални консензус и договор о томе какву државу хоћемо и шта су нам приоритети. Желимо позитивну утакмицу и на овим изборима за Србију и грађане који овде живе, јер нема разлике између гладног Србина и гладног Мађара. Нема разлике између незапосленог Србина и незапосленог Буњевца, Словака и сваког другог. Политичка елита мора да се окупи око решавања животних питања – социјалних проблема и економског развоја. Ову коалицију предводе данас најпопуларнији људи у Србији – Ивица Дачић, Јован Кркобабић, Драган Марковић Палма и Расим Љајић, рекао је лидер војвођанских социјалиста“, Душан Бајатовић. На питање новинара шта каже о томе што су у јавности ову коалицију већ назвали „црвеном коалицијом“ Бајатовић је рекао да му је то драго  и да имају жељу да победе све, а да партнерство после избора неће бити идеолошки обојено.

Коалиција СПС-ПУПС-ЈС-СДПС

            Конкретни програми треба да помогну најугроженијима, онима који су обесправљени јер немају основно право, право на рад, на достојанствен живот после радног века, на адекватно школовање и лечење; одговарајућа надокнада за труднице, помоћ државе за породични бизнис, истакли су лидери Коалиције СПС-ПУПС-ЈС-СДП Србије Мирослав Шпановић, Срђан Кружевић и Жељко Џакула и додали да ће од понедељка почети интензивне иницијативе са конкретним решењима и да ће се већина активности одвијати у Покрајинском одбору СПС-а који ће бити домаћин свим партнерима. Коалиција на предстојећим изборима, посеобно за Скупштину Војводине, очекује добар, двоцифрен резултат и победу већинских кандидата у 10 до 15 изборних јединица.