Саопштење за јавност коалиције СПС-ПУПС-ЈС-СДПС

Предаја листе кандидата за посланике у Скупштини АПВ
31. март 2012.
Срђан Кружевић директор од 9. октобра
10. октобар 2012.

Саопштење за јавност коалиције СПС-ПУПС-ЈС-СДПС

СПС-ПУПС-ЈС-СДП Србије је данас на првој заједничкој конференцији представила кандидате за покрајинске посланике по пропорционалном систему. На листи је више од 40 одсто жена и 45% између 30 и 50 година. У значајном проценту заступљени су инжењери, лекари, доктори наука. „Ово је тим који представља аутентичан социјалдемократски блок. Нас нису определили краткорочни страначки интереси да на изборе изасђемо заједно, већ компатибилност наших програма и циљева за које се залажемо, а то је да грађани Војводине живе боље. Сваки тим мора да има лидера, а наша коалиција га има. То је Душан Бајатовић кога кандидујемо за покрајинског премијера, односно председника Владе Војводине. Лидер војвођанских социјалиста познат је у политичким круговима како из добрих, тако и из тешких времена за Социјалистичку партију Србије. У сталној борби и доказивању, он је обезбедио повољан статус Социјалистичке партије Србије и свој политички и професионални статус. Као генерални директор Србијагаса исправио је низ грешака, насталих у приватизацији и на тај начин ревитализовао Азотару у Панчеву, МСК у Кикинди, Агрожив у Житишту, Параћинску стаклару која је недавно продата по 350 пута вишој цени“, рекао је секретар Извршног одбора ПО СПС у Војводини Слободан Цветковић.

Саопштење за јавност коалиције СПС-ПУПС-ЈС-СДПС

Јединствена Србија жели да уприличи услове достојанственог живота у Војводини, зато смо препознали праве сараднике у нашој коалицији којој једино расте рејтинг од свих који учествују у власти. Трудићемо се да свуда где будемо на власти обезбедимо бесплатан превоз за ђаке, помоћ за новорођенчад и за покретање породичног бизниса, рекао је председник ПО Јединствене Србије Срђан Кружевић.

Потпредседник ПО СПС Горан Радић рекао је да је његов задатак његова генерација и пријатељи, млади људи. Ми млади, по правилу смо бунтовници; све бисмо да пробамо и све да узмемо, блиске су нам социјалистичке идеје и зато смо у Социјалистичкој партији Србије, истакао је Радић.

За понедељак је најављена конференција за новинаре коју ће држати кандидат за председника Владе Војводине, Душан Бајатовић.