У НОВОМ САДУ СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНО СРЕТЕЊЕ ГОСПОДЊЕ

ПЕЋИНЦИ: СПРОВЕДЕНЕ ТАЧКЕ ПРОГРАМА
18. фебруар 2013.
МО Јединствене Србије у Футогу обележио славу странке
26. фебруар 2013.

У НОВОМ САДУ СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНО СРЕТЕЊЕ ГОСПОДЊЕ

Градски одбор Јединствене Србије Нови Сад обележио је страначку славу Сретење Господње у четвртак 14.02.2013. године. Тим поводом, у просторијама странке, у Дунавској улици у Новом Саду, свештеник је пререзао славски колач и уз честитке за славу, присутним страначким функционерима и активистима пожелео истрајност и успех у даљем раду.

 Свечано обележено Сретење Господње

Обележавање славе Јединствене Србије својим присуством увеличали су градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, његов заменик Борко Илић, као и многи други представници политичких партија, привреде и јавних предузећа.

 Свечано обележено Сретење Господње

Присутнима се обратио потпредседник Јединствене Србије и председник Покрајинског одбора за АПВ Срђан Кружевић. Захвалио се свима што су се одазвали позиву и тиме показали да Јединствену Србију, пре свега, препознају као пријатеља, и изразио жељу да се овим свечаним поводом окупљамо и у годинама које су пред нама.

 Свечано обележено Сретење Господње

Српска православна црква и верници славе Сретење Господње, успомену на дан када је Богородица први пут увела у храм новорођеног Христа да га посвети Богу. Дан Сретења 1804. године пресудан је за историју српског народа, јер је тог дана Крађорђе Петровић подигао у Орашцу Први српски устанак. На Сретење 1835. године у Крагујевцу је проглашен и први устав кнежевине Србије, познат као Сретењски устав, а Србија на овај дан слави Дан државности.